Spring naar hoofd-inhoud

Hennie de Jaeger

'Doorstroming is voor mij een speerpunt'

Hennie de Jaeger (68) is een bezige bij. De Sasse doet vrijwilligerswerk, is politiek actief (ze maakt deel uit van het bestuur en de steunfractie van TOP GemeenteBelangen), werkt graag in haar tuin, reist en is ook een verwoed lezer. De dagen vliegen voorbij. Toch heeft ze nog wat tijd over. Onlangs werd Hennie de Jager officieel geïnstalleerd als nieuw lid van de Stichting Huurdersbelangen Woongoed Zeeuws-Vlaanderen (SHB). Inmiddels heeft ze al verschillende vergaderingen meegemaakt. De wereld van sociale huur is best complex, heeft ze ontdekt. Hennie houdt van uitdagingen, dus daar schrikt ze niet van. Ze wil graag de stem zijn van de huurders. Haar brede netwerk kan daarbij van nut zijn.

Carrière

Hennie de Jaeger groeide op in Sas van Gent. Haar vader werkte bij de glasfabriek. Het gezin de Jaeger telde vier dochters. De Sasse heeft lang gewerkt: via het oude ziekenhuis in Sluiskil en de Amro Bank in Sas van Gent, belandde ze bij postorderbedrijf Neckermann in Sint Jansteen, waar ze supervisor was op de telefoonafdeling. Vervolgens maakte ze de overstap naar een telecombedrijf in de regio, dat later werd overgenomen door installatiebedrijf Elektra 21 in Terneuzen. Op haar 57e moest Hennie om medische redenen haar job vaarwel zeggen. Al die ervaring komt haar nu goed van pas. Hennie verhuisde verschillende keren: sinds 2017 woont ze terug in Sas van Gent. De huurwoning van Woongoed, met een leuke tuin, bevalt haar prima.

Vrijwilligerswerk

Toen ze genoodzaakt was om te stoppen met werken stortte ze zich op vrijwilligerswerk. Ze zette zich in voor Veilig Verkeer, werkte als vrijwilliger in De Blauwe Hoeve in Hulst en gaf computerles aan senioren (“De oudste cursist was 97 jaar”). Nu alweer vier jaar verricht ze vrijwilligerswerk in woonzorgcentrum ’t Verlaet in Westdorpe. De komende jaren zijn er genoeg uitdagingen voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, stelt ze vast. De doorstroming is voor haar één van de speerpunten als bestuurslid van de SHB. Hiervoor moeten meer levensloopbestendige woningen voor ouderen worden gebouwd, aldus Hennie de Jaeger.