Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Samenwerken aan een leefbare buurt

Samen werken aan een leefbare buurt!

Het voorjaar komt eraan en daarmee ook de dagen met mooi weer waardoor we vaker buiten zijn. Lekker in de tuin, op het balkon of lopend door de wijk. Des de fijner is het nog als alles er netjes uitziet.

Samenwerken

Leefbaarheid vindt de Stichting Huurdersbelangen (SHB) erg belangrijk. Daarom stimuleren wij de huurders om de wijk waarin ze wonen leefbaar te houden. Maar hoe doe je dit? Het begint natuurlijk met het onderhouden van de voor- en achtertuin én eventuele brandgangen. Alleen is dit niet voor iedereen zo eenvoudig. Denk bijvoorbeeld aan ouderen of mensen met lichamelijke beperkingen. Het is mooi als buren elkaar hierbij helpen. Door dit gezamenlijk te doen, bouw je sociale contacten op met verschillende buren. Hierdoor versterkt de saamhorigheid in de buurt en zo ook de leefbaarheid.

Houd de buurt schoon

Verwijder regelmatig het onkruid uit de voor- en achtertuin. Vergeet ook de brandgang niet. Het is belangrijk de brandgang vrij te houden van onder andere zwerfvuil, afvalcontainers, afvalzakken en fietsen. Een brandgang moet immers goed begaanbaar zijn voor hulpdiensten als dat nodig is. Ook ‘sluikstort’ is niet toegestaan in een wijk. Dus geen afgedankt meubilair bij de containers of volle zakken die niet meer in de container passen.

Melding Openbare Ruimte (MOR)

Ziet u in uw buurt toch sluikstort of bijvoorbeeld losliggende tegels die gevaar kunnen opleveren, doe dan een MOR melding bij de gemeente. Dit is een ‘Melding Openbare Ruimte’. Hiermee brengt u de gemeente op de hoogte van het probleem.

Wij wensen alle huurders een fijn voorjaar toe!

 

 

Terug