Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Fijne Feestdagen

Beste huurders van Woongoed Zeeuws Vlaanderen,

 

U heeft alweer het laatste Woongoednieuws van 2023 in handen en kijken we met elkaar terug op een bewogen jaar voor wonend Nederland, voor zowel huurder of bezitter van een eigen huis.

Velen van ons hebben behoorlijk moeten rekenen en schipperen om iedere maand rond te komen en de energierekening sloeg flinke gaten in dat budget.

Maar ook hebben we positieve berichten gekregen van huurders die zonnepanelen hebben gekregen en zij die zijn verhuisd van hun oude woning naar een nieuwe of gerenoveerde woning. Dit betekent voor de bewoners dat ze waarschijnlijk geen of bijna geen energielasten meer hoeven te betalen.

 

De bestuursleden van de Stichting Huurdersbelangen Woongoed Zeeuws Vlaanderen (SHB) zijn voortdurend in overleg met Woongoed Zeeuws Vlaanderen over hoe onze huurders beter kunnen  wonen en toch de huur betaalbaar te houden.

Als u dit leest zijn wij op 3 locaties tijdens een Informatiemarkt in gesprek gegaan met u om te zien wat er leeft onder de bewoners en om vragen te stellen en te luisteren zodat we misschien nog meer voor u kunnen doen.

We doen dit  samen met Woongoed Zeeuws Vlaanderen, zodat de vragen die gesteld worden, meteen beantwoord kunnen worden en problemen, voor zover mogelijk, gelijk aan te pakken.

Begin 2024 komen we hierop terug, we hebben dan alle informatie die we van u hebben gekregen tijdens de Informatiemarkt verwerkt.

 

Het bestuur van SHB wordt voortdurend bijgeschoold door de Woonbond met online cursussen over woonzorgvisie, betaalbare huur, verduurzaming en alles wat van belang is om prettig wonen en huren mogelijk te maken.

De verwachting is dat  komend jaar, ondanks de problemen met bouwen en stikstof, weer mooie nieuwbouw woningen worden opgeleverd. Er  wordt op diverse locaties hard gewerkt om nog meer woningen te isoleren en te renoveren. Ook over deze processen en vorderingen gaan wij u in het lopende jaar verder informeren.

 

Maar wij zouden het ook leuk vinden om van U te horen hoe u de verhuizing of de renovatie werkzaamheden heeft beleefd, als u denkt “daar wil ik nu wel een berichtje over schrijven” en delen met de andere huurders dan stellen we dat erg op prijs. U kunt uw verhalen altijd naar de SHB sturen, dit kan naar het e-mailadres: info@shbwoongoedzvl.nl.

 

Dan rest mij u namens alle leden van de SHB hele fijne feestdagen te wensen en een goed en gezond 2024.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter Kienhuis

Voorzitter SHB.

Terug