Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Een gezellige nieuwjaarsborrel

Bewoners van het appartementencomplex ‘De Statie’ in Sas van Gent kwamen op 5 januari samen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Onder andere door een financiële bijdrage van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, spande het buurtcomité zich in om een gezellige nieuwjaarsborrel te organiseren voor de bewoners van het appartementencomplex. Het initiatief had als doel de gemeenschapsbanden te versterken en eenzaamheid onder de bewoners tegen te gaan. De bewoners werden verwelkomd met een glas bubbels en smakelijke hapjes. Ook was er koffie met koffiekoeken. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen toonde door deze bijdrage haar betrokkenheid bij het welzijn van haar huurders.

Een hechte gemeenschap

"De Nieuwjaarsborrel was een groot succes en bracht echt een positieve energie in het complex. Het is geweldig om te zien hoe mensen samen komen. Dankzij de steun van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen hebben we dit kunnen realiseren en kunnen we meer van dergelijke evenementen organiseren om de gemeenschap te versterken", zegt Joke de Coninck- Berkhout, één van de initiatiefneemsters van het buurtcomité. Elke laatste vrijdag van de maand komen de bewoners naar de gemeenschapsruimte van ‘MFC de Statie’ om gezamenlijk koffie te drinken. Verder organiseren we een zomerfeest met bingo en krijgt de bewoner die een kroonjaar viert een kleine attentie.

De bijdrage van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen aan het buurtcomité toont aan hoe lokale samenwerking kan leiden tot een hechtere gemeenschap en het welzijn van bewoners kan bevorderen. We hopen dat het succes van de nieuwjaarsborrel meer bewoners van appartementencomplexen, maar ook andere buurten aanzet om soortgelijke activiteiten te organiseren en een warme en zo een ondersteunende omgeving te laten ontstaan.

Terug